Need help finding your solution?

Get in contact with our team

Need help ?


Calculator & werkvoorbereider Functieomschrijving

AVT Wiring & Connecting is een van de sleutelspelers in de wereld van connectoren en elektrische bedrading. We distribueren elektrotechnische componenten en produceren kabelbomen en connector assemblies op maat. Met onze klanten werken we graag lang en intensief samen – op de menselijke en laagdrempelige manier die past bij ons familiebedrijf.

En daarvoor hebben we jou nodig!

Hoe ziet een dag van een calculator & werkvoorbereider eruit?
Je begint de dag met een kop koffie, praat bij met je collega’s en zet je computer aan. Je bekijkt welke offerteaanvragen we hebben ontvangen van onze klanten. Dit kunnen aanvragen zijn van varianten van kabelbomen, die we al eerder aan de klant hebben geleverd, maar ook aanvragen voor nieuwe kabelbomen, die wij niet eerder hebben geproduceerd. En dan wordt het pas echt interessant!

Wat mag je verwachten van de functie?
 • Samen met het team van werkvoorbereiders & calculators nemen we regelmatig de nieuwe aanvragen door. Dit kunnen aanvragen zijn van varianten van kabelbomen, die we al eerder voor de klant hebben geproduceerd, maar ook aanvragen voor nieuwe kabelbomen, die wij niet eerder gemaakt hebben.
 • We bekijken de tekeningen van de klant en bepalen hoe we deze nieuwe kabelbomen het beste kunnen produceren. Je beoordeelt het initiële ontwerp van de klant en bespreekt met de klant mogelijke verbeteringen, die we vanuit onze expertise kunnen aandragen. Daarmee zijn we voor onze klanten echt van toegevoegde waarde!
 • Je bedenkt ook oplossingen voor de design vraagstukken die klanten bij ons neerleggen en voert samen met productiemedewerkers testen uit om de beste productiemethode te bepalen.
 • Om een goede kostenberekening te kunnen maken, vraag je vervolgens offertes op bij onze inkoopafdeling en beoordeel je deze offertes op basis van de aanvraag van de klant en zorg je voor terugkoppeling op je calculaties.
 • Je stelt daarna een complete kostprijsberekening samen van de complete kabelboom of connector assemblies. Dit doe je op basis van materialen, machines en manuren.
 • Wanneer een kostenberekening klaar is, bespreek je deze berekening met een collega ter controle, alvorens de berekening om te zetten naar een offerte en naar de klant te versturen.
 • Zodra de klant over gaat tot bestellen maak je nauwkeurige werk- en kwaliteitsinstructies voor onze productiemedewerkers.
 • Wanneer we de kabelboom daadwerkelijk gaan produceren, begeleid en adviseer je de productiemedewerkers bij het maken van deze nieuwe kabelbomen en zie je jouw werk uiteindelijk tot resultaat komen.

Wat mag je van ons verwachten als werkgever?

Wij bieden jou een uitdagende en zelfstandige functie, waar je je eigen draai aan mag geven. Je maakt deel uit van een gedreven groep aanpakkers, waarbij er voldoende ruimte is voor jouw enthousiasme en creativiteit. Bovendien krijg je de kans om mee te groeien met een technische, dynamische en toekomstgerichte organisatie. Je krijgt van ons een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling.

Wat heb jij ons te bieden?
 • Je beschikt over een diploma MTS Elektrotechniek/Werktuigbouwkunde/Mechatronica of een gelijkwaardig opleidingsniveau dat je middels werkervaring hebt verkregen. Ervaring binnen een technische branche is een pré.
 • Je bent praktisch en flexibel ingesteld.
 • Gevoel voor humor is verplicht, proactief handelen is bij jou standaard.
 • Fouten maken mag (als je er maar van leert!)
 • Je komt te werken binnen een klein team met een nuchtere werksfeer en korte lijntjes.
 • Je bent bekend met ERP-systemen en MS Office.
 • Je bent als teamplayer in staat om actief en professioneel met alle betrokken partijen samen te werken en te communiceren.
 • Je krijgt de ruimte en vrijheid om zelfstandig te werken en te laten zien wat je waard bent. Heb je nog weinig ervaring, dan loop je in eerste instantie mee met een ervaren collega om zo de kneepjes van het vak te leren.

En dan nog even heel kort*: Wie zijn wij?

AVT Wiring & Connecting biedt totaaloplossingen aan industriële klanten voor het ongehinderd functioneren van elektrische verbindingen: draden en kabels met bijbehorende accessoires, losse connectoren en accessoires rondom PCB’s. Daarnaast produceren we draad- en kabelbomen. Dankzij onze jarenlange deskundigheid en state-of-the-art productietechnieken kunnen we samen met onze partners gespecialiseerde aanvragen omzetten in moderne, efficiënte en langdurige oplossingen. We zijn bovendien een familiebedrijf, wat betekent dat we veel belang hechten aan persoonlijk contact en goede, langdurige samenwerkingen – met zowel onze ruim 90 medewerkers als onze klanten. We bestaan al meer dan 70 jaar en zijn actief in talrijke sectoren, zoals landbouwwerktuigen, elektrische fietsen, verlichting, transport, klimaatregeling en meetapparatuur.

* De rest bespreken we graag eens tijdens een bak koffie!

Ben jij wat we zoeken – en, zijn wij wat jij zoekt?
Neem voor meer informatie over deze functie of het maken van een kennismakingsgesprek contact op met Anneke van Teeffelen via 040-20 88 088 of stuur je CV naar vacature@avt-connecting.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.